Жоғары мектеп туралы

   

   Жоғары мектеп деканы

   Ботабаев Нуржан Еркебаевич

   PhD доктор

 

 

Адрес: 160000, Шымкент, Тауке Хана 5,  Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі
Телефон: 8 (7252) 21 – 02-09,  Факс:  8 (7252) 21 – 02-09
e-mail:  mt.kk@mail.ru

Негізгі ақпараттар:​

 Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі 2008 жылы құрылды . Бірінші деканы және негізін қалаушы жоғары мектеп ғылымдарының докторы, профессор, корр.-мүшесі ҚР ҰҒА Мырхалыков Жумахан Ушкемпирович.Оның басшылығымен факультеттер ашылды  “Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциялануы”, “Азық-түлік өнімдерінің технологиясы”, “Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы” и “Қайта өңдеу өндірісі”, " құрылды, жаңа 5 зертхана, 3 оқу-ғылыми-өндірістік кешені ұйымдастырылды ҒЗИ "Тоқыма және тамақ өнеркәсібі".

 Жоғары мектеп құрамында 147 астам жоғары дәрежелі оқытушылар, оның ішінде 8 ғылым докторы, 4 РhD докторы, 55 ғылым кандидаты мен доценті және 8 жоғарғы мектеп үздігі  бар  жоғары мектеп қызметкеткерлері студенттер және магистранттардың қатысуымен бірнеше  бағытта  ғылыми зерттеулер жүргізіп келеді.. Үш тілдік бағдарламаны көтеру мақсатында студенттер мен магистранттар қазақ, орыс, ағылшын тілдерінде  сабақтар өтеді. Жоғары мектепте білім алуда 1070 студенттер мен магистранттар, оның ішінде 996 - мемлекеттік білім гранты бойынша. Студенттер жоғары мектебінің өту мүмкіндігіне ие болып, арнайы даярлықтан әскери кафедрада оқытылады.

 Жоғары мектеп мамандықтары:

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциялануы

5В072700- Азық-түлік өнімдерінің технологиясы.

5В072800- Қайта өңдеу өндірісі.

5В073300- Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы

Мамандандыру:

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциялануы :

  • Тігін бұйымдарының технологиясы;
  •  Тігін бұйымдарын конструкциялау;
  •  Тоқыма және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарын көркемдік безендіру және модельдеу;
  • Тері және мех бұйымдарының технологиясы;
  •  Тері және мех бұйымдарын конструкциялау.

5В072700—Азық-түлік өнімдерінің технологиясы.:

  • Ет және балық өнімдерінің технологиялары;
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиялары;
  • Консерві және тағам концентраттары технологиялары
  • Қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдер технологиялары;
  • Майлар және өсімдік майларының технологиялары

5В072800- Қайта өңдеу өндірісі :

  • Астықты өңдеу және  сақтау  технологиясы;
  •  Нан, макарон және кондитер өнімдерінің технологиясы;
  •  Қант сақтайтын шикізаттарды өңдеу және сақтау технологиясы;
  • Ашыту және шарап жасау технологиясы.

5В073300- Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы:

  • Табиғи және химиялық талшықтар өндірісінің технологиясы және жабдықтары;
  •  Өңдеу өндірісінің технологиясы және құрал-жабдықтары;
  •  Иірімжіп өндірісінің технологиясы;
  •  Трикотаж өндірісінің технологиясы;
  •  Мата технологиясы.