Жоғары мектеп туралы

   

   Жоғары мектеп деканы

   Ботабаев Нуржан Еркебаевич

   PhD доктор, доцент

 

Оқу ісі және тәрбие жұмыстары бойынша декан орынбасары: PhD доктор, доцент Серікұлы Жандос

Ғылыми жұмыстар бойынша декан орынбасары: аға оқытушы Бейсенбаева Шұға Қайырханқызы

Администратор: оқытушы Батиркулова Акбота Абдисериковна

Жоғары мектеп Кеңесінің хатшысы:  оқытушы  Сихимбаева Макпал

Адрес: 160000, Шымкент, Тауке Хана 5,  Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі
Телефон: 8 (7252) 21 – 02-09,  Факс:  8 (7252) 21 – 02-09
e-mail:  drzhan@mail.ru

Негізгі ақпараттар:​

 2014жылы  28 тамызда Ғылыми кеңестің шешімімен "Жеңіл және тамақ өнеркәсібі" факультетінің негізінен"Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі  құрылды. 

 Жоғары мектеп құрамында 5 кафедра кіреді,  125 астам жоғары дәрежелі оқытушылар, оның ішінде 8 ғылым докторы, 29 ғылым кандидаты мен доценті және 52 аға оқытушы бар.  Жоғары мектеп қызметкеткерлері, студенттер және магистранттардың қатысуымен бірнеше  бағытта  ғылыми зерттеулер жүргізіп келеді. Үш тілдік бағдарламаны көтеру мақсатында студенттер мен магистранттар қазақ, орыс, ағылшын тілдерінде  сабақтар өтеді. Жоғары мектепте білім алуда 1136 студенттер, магистранттар және докторанттар бар, оның ішінде 1070 - мемлекеттік білім гранты бойынша білім алуда. Студенттердің әскери кафедрада оқуға мүмкіншілігі бар.

Оқу үрдісі Мемлекеттік білім беру стандарттарының талаптарына сәйкес қазіргі заманғы білім беру технологиялары бойынша ұйымдастырылған. Студенттерді кредиттік жүйе бойынша оқыту үшін Жоғары мектепте кітап қорын оқу-әдістемелік әдебиеттермен толтыру, оқыту үрдістеріне жаңа инновациялық технологияларды енгізу, оқу үрдісін ақпараттандыру және компьютерлендіру бағытында жүйелі жұмыстар жүргізілуде. Барлық кафедраларда корпоративтік торап арқылы Интернетке қосылған компьютерлік сыныптар бар.

 Жоғары мектеп мамандықтары:

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциялануы

5В072700- Азық-түлік өнімдерінің технологиясы.

5В072800- Өңдеу өндірісінің технологиясы.

5В073300- Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы

Мамандандыру:

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциялануы :

  • Тігін бұйымдарының технологиясы;
  •  Тігін бұйымдарын конструкциялау;
  •  Тоқыма және жеңіл өнеркәсіп бұйымдарын көркемдік безендіру және модельдеу;
  • Тері және мех бұйымдарының технологиясы;
  •  Тері және мех бұйымдарын конструкциялау.

5В072700—Азық-түлік өнімдерінің технологиясы:

  • Ет және балық өнімдерінің технологиялары;
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиялары;
  • Консерві және тағам концентраттары технологиялары
  • Қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдер технологиялары;
  • Майлар және өсімдік майларының технологиялары

5В072800- Өңдеу өндірісінің технологиясы:

  • Астықты өңдеу және  сақтау  технологиясы;
  •  Нан, макарон және кондитер өнімдерінің технологиясы;
  •  Қант сақтайтын шикізаттарды өңдеу және сақтау технологиясы;
  • Ашыту және шарап жасау технологиясы.

5В073300- Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы:

  • Табиғи және химиялық талшықтар өндірісінің технологиясы және жабдықтары;
  •  Өңдеу өндірісінің технологиясы және құрал-жабдықтары;
  •  Иірімжіп өндірісінің технологиясы;
  •  Трикотаж өндірісінің технологиясы;
  •  Мата технологиясы.