Жоғары мектеп туралы

   

   Жоғары мектеп деканы

   Ботабаев Нұржан Еркебайұлы

   PhD доктор

 

 

Мекен-жайы:16000, Шымкент, Тауке-хан даңғылы 5, Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі
Телефон: 8(7252) 21-02-09,  факс: 8(7252) 21-02-09
e-mail: mt.kk@mail.ru

Жалпы мәлімет

 

Тоқыма және тамақ инженериясы жоғары мектебі 2008 жылы құрылды. Жоғары мектептің бірінші деканы және ұйымдастырушысы техника ғылымдарының докторы, профессор, ҰҒА корреспондент мүшесі Мырхалықов Жумахан Үшкемпірұлы болды. Оның жетекшілігімен “Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы”, “Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және к құрастырылуы”, “Азық – түлік өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі”, “Өңдеу өндірісінің технологиясы” кафедралары, 5 жаңа зертханалар, 3 ғылыми өндірістік кешені “Тоқыма және тамақ өнеркәсібі” ҒЗИ құрылды.

Жоғары мектеп құрамындағы 6 кафедрада 140 жоғары дәрежелі оқытушылар, оның ішінде 8 ғылым докторы, 47 ғылым кандидаттары, 4 РhD докторы, 59 магитр мен аға оқытушылар қызмет етеді. Үш тілдік бағдарламаны іске асыру мақсатында студенттерге қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде сабақтар жоғары деңгейде жүргізіледі. Жоғары мектепте 1070 магитранттар мен студенттер, оның ішінде 996 мемлекеттік білім гранты негізінде білім алады. Сонымен қатар студенттер әскери кафедрада оқуға толық мүмкіндігі бар.

Жоғары мектеп кафедралары келесі мамандықтар бойынша бакалаврларды дайындайды:

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы.

5В072700—Азық –түлік өнімдерінің технологиясы.

5В072800- Өңдеу өндірісінің технологиясы.

5В073300-Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы.

Мамандандырулар

5В072600-Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы:

  • Тігін бұйымдарының технологиясы;
  •  Тігін бұйымдарын конструкциялау;
  •  Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарын көркем безендіру және модельдеу;
  •  Былғары және үлбір бұйымдарының технологиясы;
  •  Былғары және үлбір бұйымдарын конструкциялау.

5В072700—Азық –түлік  өнімдерінің технологиясы:

  • Ет және балық өнімдерінің технологиялары;
  •  Сүт және сүт өнімдерінің технологиялары;
  • Консерві және тағам концентраттары технологиялары;
  • Майлар және өсімдік майларының технологиялары»;
  •  Қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдер технологиялары.

5В072800- Өңдеу өндірісінің технологиясы:

  • Астықты өңдеу және  сақтау  технологиясы;
  •  Нан, макарон және кондитер өнімдерінің технологиясы;
  •  Құрамында қанты ба шикізаттардыөңдеу және сақтау технологиясы;

5В073300-Тоқыма материалдарының технологиясы және жобалануы:

  • Табиғи және химиялық талшықтар өндірісінің технологиясы және жабдықтары;
  •  Тоқыма өнеркәсіп бұйымдарын модельдеу және көркем безендіру;
  •  Өңдеу өндірісінің технологиясы және құрал-жабдықтары;
  •  Иірімжіп өндірісінің технологиясы;
  •  Трикотаж өндірісінің технологиясы;
  •  Мата технологиясы.